Izboljšajmo svojo družinsko in dokumentarno fotografijo

Velikokrat slišimo frazo, kako otroci hitro rastejo. Ampak šele pri svojih opaziš, kako resnična je ta izjava. Kaj hitro se vse spremeni in le z nostalgijo se spominjamo raznih situacij, na mnoge pa tudi pozabimo. Tudi če je bilo v tistem trenutku naporno (kar roko na srce, velikokrat je), se kasneje tem dogodkom le smejimo.

Te vsakodnevne situacije so razlog za odločitev, da se posvečam prav dokumentarni družinski fotografiji, brez nastavljanja in režiranja. Ustvarjam družinsko pripoved vsakdana z vsemi malimi rituali in posebnostmi tistega obdobja. Z družino preživim dan ali polovico dneva in jih spremljam pri vsakodnevnih aktivnostih - umivanju zob, zajtrkovanju, trmi, joku, smehu in lumparijah, ki so še posebaj zabavne. Ker si želi takšne spomine v fotografijo ujeti večina staršev, sem za vas pripravila kratek tečaj dokumentarnega fotografiranja družin.

Ker pa velikokrat fotografiram dogodke, tečaj prilagodim tudi tistim, ki želijo bolje ovekovečiti različne dogodke, ki jih pripravljajo. Zato je ta tečaj primeren tudi za tiste, ki so v podjetju zadolženi za fotografiranje dogodkov.

Tečaj bo sestavljen iz treh srečanj po 1,5 ure in z domačimi nalogami.

Potek tečaja:

1. dan: nastavitve, osnove kompozicije, domača naloga

2. dan: pregled domače naloge, svetloba, barve, osvetlitev, domača naloga

3. dan: izbor fotografij, trenutek

Cena tečaja je 50 €, število udeležencev je omejeno na 8 - 15. 

Vabljeni tudi očetje!

Ena na ena mentorstvo

Za napredne, ki ste že bolj seznanjeni z osnovami fotografije, pa je na voljo mentorstvo ena na ena. 

Mentorstvo vključuje:

skupno fotografiranje družine (lahko tudi svoje), s sprotnimi napotki o delu in primeri mojega dela (4 ure)

Proces izbora fotografij, komentiranje izbranih fotografij, komentar zakaj so izbrane prav te in osnovna obdelava izbranih fotografij (4 ure)

Cena:

če je v skupini 1 oseba (450 €), če sta v skupini 2 osebi (250 € na osebo), za 3 osebe v skupini (180 € na osebo) 

Prijava

polona.avanzo@gmail.com

040 305 553

Datum naslednjega tečaja:

6., 13., in 20. junij, ob 19:30 v Ljubljani


Facebook skupina, V tej skupini so vsi, ki si želijo izboljšati svojo dokumentarno družinsko fotografijo. Odločila sem se, da bo skupina za enkrat brez naročnine, ker želim čim bolj razširiti idejo o lepoti našega vsakdana z otroci. Tukaj bodo objavljeno vse kar je v zvezi z družinsko fotografijo in morda se kaj tudi naučite. Kakšne zanimive fotografije bom tudi komentirala (ker je brezplačna skupina ne bom komentirala vsake fotografije ;) 

Prijavite se v skupino.

Ocene udeleženk tečaja

Tečaj je bil enkraten! Sem bila že na daljših tečajih, pa se mi zdi, da mi noben ni dal toliko "prakse". Polona, super si, res! Odlično razlagaš, karkoli sem vprašala, si znala lepo obrazložit. Najbolj všeč pa so mi bile domače naloge! Samo s prakso lahko napreduješ. Tečaj se mi je zdel odlično zastavljen. Funkcije fotoaparata brez težav lahko osvojiš sam, kako pa potem fotografirat, je pa že drugo. Katja V.

Sem zelo navdušena, ker sem v kratkem času izvedela zelo veliko, veliko tudi zato, ker je bil to moj prvi tečaj fotografije in so mi bile skoraj vse stvari nove; zelo mi je bilo všeč, da, kljub našim različnim stopnjam znanja, si se znala prilagoditi tako, da je vsaka dobila kar je potrebovala (tako sem jaz opazila - lahko pa rečem le zase, da sem jaz dobila, kar sem potrebovala); meni zelo pomembno je tudi to, da sem se počutila sprejeto, da sem torej vedela, da lahko karkoli vprašam, pa čeprav še tako neumno vprašanje in da si v vsaki našla in ubesedila premik, ki ga je naredila tekom tečaja; zelo mi je bil všeč tudi sam način predaje znanja - tu imam v mislih domače naloge in nato komentarji; všeč mi je tudi možnost, da lahko še sedaj po tečaju pošiljamo slike in prejemamo komentarje in predloge, kako lahko še nadgrajujemo svoje znanje v fotografiranju. Katja Č.

Tudi zame je bil to prvi foto tečaj in mi je bilo super. Zdi se mi, da sem dobila ravno prave informacije, da se lahko končno lotim fotkanja. Ker prej sem samo pomislila na slikanje, pa se mi je uprlo zaradi vseh nastavitev, ki jih moraš upoštevat. Nisem imela dovolj znanja, da bi se lotila in malo poglobila. Zdaj pa upam, da mi bo šlo lažje. Všeč mi je bilo, ker si na enostaven način razložila zadeve in tudi pokazala, kako ti prakticiraš. Super so tudi naloge, da lahko še nekdo od “foha” malo pokomentira slike. Damjana B.

Using Format