Polona Avanzo

Fotografija je bila že od nekdaj nekaj kar me je privlačilo. Ampak radoživa kot sem, so me zanimale tudi druge stvari. Skozi skavtsvo sem vzljubila naravo in se zato odločila za študij gozdarstva, verjetno nekoliko tudi zato, ker pri nas študij fotografije še ni bil mogoč. Takoj, ko se je ta možnost odprla, sem se odločila da ob delu projektantke študiram še fotografijo na Vist-u, kjer sem postala 10. diplomirana fotografinja po vrsti. Od takrat sem postala še dvakrat mama in se odločila za samostojno pot fotografinje. Kot mama se zavedam vseh čudovitih trenutkov (pa tudi kakšnih bolj napornih), ki se jih bomo želeli spominjati še dolgo v prihodnosti.

I have always been interested in photography but my curiosity and love for nature led me to study forestry. However, my passion for photography never left me. After my degree in forestry, I started to study photography as well.
Being a mum of two, I know how joyful and difficult at the same time parenthood is, I decided to combine my two passions in documentary family photography - real and memorable moments of everyday life.

To smo mi, včasih zgledamo malo nori, ampak v resnici smo zelo prijazni ;)

That is us... sometimes we seem a bit crazy, but we are totally harmless ;)

Že kot majhna me je zanimalo vse okoli sebe in večino stvari sem morala tudi preizkusiti. Tako sem baje jedla nitro barvo, pila WC sanitar in se po vseh štirih podala z glavo naprev v Bohinjsko jezero.

As a little girl, I was very curious and I liked to taste everything, even something like paint
and a toilet cleaner. I even managed to crawl into the lake before I knew how to walk.

Rada se smejim. Bolj je situacija bizarna in zabavna, bolj me pritegne in mislim, da se to odraža tudi v moji fotografiji.

I like to laugh. The quirkier something is the better.

V prvi vrsti pa sem mama. Zato razumem starše in težko delo, ki ga opravljamo, ko vzgajamo te male človečke. Vse trme, solze, izsiljevanja in na drugi strani nežne trenutke, iskreni smeh in male zabavne lumparije. To je tisto kar me navdušuje pri družinski fotografiji.

First of all I am a mother, so I know how difficult parenthood can be - do not worry, I get you ;)

Awards

This is Reportage Family

Documentary family awards

Family Photojournalist Association


Sodelovali smo:

AMZS, Kaskader, Movinun, Mila Verd, Geobrugg, Energoplan, Slovenijales-bivanje, Oviratlon, Blejski maraton, Katoliški inštitut, Demokracija, Pustolovski park Geoss, Roche, Photon, Nevember 1, Plezalni center Ljubljana, 3Muhe, Buna, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, Orkester mandolin Ljubljana, Angelin vrtec, nekaj veselih družin, parov in posameznikov, ki pa imajo še posebno vrednost :)

Using Format