Polona Avanzo

Fotografija je bila že od nekdaj nekaj kar me je privlačilo. Ampak radoživa kot sem, so me zanimale tudi druge stvari. Skozi skavtsvo sem vzljubila naravo in se zato odločila za študij gozdarstva, verjetno nekoliko tudi zato, ker pri nas študij fotografije še ni bil mogoč. Takoj, ko se je ta možnost odprla, sem se odločila da ob delu projektantke študiram še fotografijo na Vist-u, kjer sem postala 10. diplomirana fotografinja po vrsti. Od takrat sem postala še dvakrat mama in se odločila za samostojno pot fotografinje. Kot mama se zavedam vseh čudovitih trenutkov (pa tudi kakšnih bolj napornih), ki se jih bomo želeli spominjati še dolgo v prihodnosti.


My photography path started in high school, when I borrowed my mother’s Minolta for a work camp, which unfortunately got stolen at that same camp. After that the wish to have a “serious” photo camera came true at graduation, which started my “holiday photography” era. After that followed my interest in the darkroom and black&white film. And with a purchase of a digital camera at the ending of my studies (forestry, University of Ljubljana), the hobby became more and more serious. At first with a couple of classes and participation at Fotopub workshops and now with the studies of photography at VIST.

To smo mi, včasih zgledamo malo nori, ampak v resnici smo zelo prijazni ;)

Že kot majhna me je zanimalo vse okoli sebe in večino stvari sem morala tudi preizkusiti. Tako sem baje jedla nitro barvo, pila WC sanitar in se po vseh štirih podala z glavo naprev v Bohinjsko jezero.

Rada se smejim. Bolj je situacija bizarna in zabavna, bolj me pritegne in mislim, da se to odraža tudi v moji fotografiji.

V prvi vrsti pa sem mama. Zato razumem starše in težko delo, ki ga opravljamo, ko vzgajamo te male človečke. Vse trme, solze, izsiljevanja in na drugi strani nežne trenutke, iskreni smeh in male zabavne lumparije. To je tisto kar me navdušuje pri družinski fotografiji.


Sodelovali smo:

AMZS, Kaskader, Movinun, Mila Verd, Geobrugg, Energoplan, Slovenijales-bivanje, Oviratlon, Blejski maraton, Katoliški inštitut, Demokracija, Pustolovski park Geoss, Roche, Photon, Nevember 1, Plezalni center Ljubljana, 3Muhe, Buna, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, Orkester mandolin Ljubljana, Angelin vrtec, nekaj veselih družin, parov in posameznikov, ki pa imajo še posebno vrednost :)

Using Format